Habitatge Unifamiliar Biopasiu entre Mitgeres a Casa Pletada Sitges - esarquitecto - Architecture Studio Sitges
20166
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20166,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-23.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
  • Habitatge Unifamiliar Biopasiu entre Mitgeres a Casa Pletada Sitges
  • Habitatge Unifamiliar Biopasiu entre Mitgeres a Casa Pletada Sitges
  • Habitatge Unifamiliar Biopasiu entre Mitgeres a Casa Pletada Sitges
  • Habitatge Unifamiliar Biopasiu entre Mitgeres a Casa Pletada Sitges
  • Habitatge Unifamiliar Biopasiu entre Mitgeres a Casa Pletada Sitges
  • Habitatge Unifamiliar Biopasiu entre Mitgeres a Casa Pletada Sitges
  • Habitatge Unifamiliar Biopasiu entre Mitgeres a Casa Pletada Sitges

About This Project

Habitatge Unifamiliar Biopasiu entre Mitgeres a Casa Pletada Sitges

Habitatge Unifamiliar Biopasiu entre Mitgeres a Casa Pletada Sitges

 

L’objectiu principal d’aquest habitatge és ser eficient energèticament i tenir un impacte mínim.  Això significa que tots els sistemes i materials de l’habitatge ajuden a reduir l’ús de l’energia. Per aconseguir això, el principal material emprat és la fusta.  S’utilitza una fusta sostenible per l’estructura i materials d’aïllament.  A l’exterior, la pintura i enfoscat són minerals i no sintètics.  Finalment, per reduir la demanda de calefacció i refrigeració, l’habitatge té finestres amb vidres triples.  Els diferents sistemes de climatizació són els més eficaços del mercat i estan ajudats per un petit panell fotovoltàic.  Aquest ajuda a reduir encara més les despeses energètiques de l’habitatge.  Els sistemes de climatització inclouen la ventilació de l’habitatge mitjançant un equip amb vescambiador de calor.

 

Dins de l’habitatge, el programa de dia ocupa la Planta Baixa.  Cuina i estar tenen un disseny d’espai obert.  Disposen d’accés a terrassa i jardí de l’habitatge.  A continuació, a la Planta Primera es situen els tres dormitoris.  Finalment, dos estudis ocupen la Planta Segona.  Tenen accés a un gran solarium amb vistes panoràmiques cap a Sitges i el Mar Mediterrani.  Tots els espais de la casa comparteixen un material com acabat, la fusta de l’estructura.  Aquesta fusta està utilitzada en forma de CLT (fusta contra laminada).  Aquest material permet forjats i murs de càrrega de secció reduïda. És un material sostenible i té propietats aïllants.  Això permet reduir els ponts tèrmics en punts crítics com els balcons.  Aquest tipus d’estructura s’ha utilitzat en altres projectes dissenyats pel despatx.

 

Habitatge Unifamiliar Biopasiu entre Mitgeres a Casa Pletada Sitges nZeb Passive House Passivhaus

Ubicació

Casa Pletada, Ca l'Antoniet, Sitges (Barcelona)

Any de projecte

2017

Arquitecte

Esteban Sánchez Pomés

Client

Privat

Col·laborador

David Guija Alcaraz, Arquitecte

Col·laborador

Patricia Sánchez Pomés, Arquitecte tècnic

Constructor

Constructor

Estructura de fusta

Enginyeria

Col·laborador

Emma Leach i Carmen Bernal, Estructura

Category
Habitatge Unifamiliar